Workshops

Zowel voor kinderen als voor volwassenen is een workshop een uitstekend middel om iets geheel nieuws te leren; bijvoorbeeld jongleren, diaboloen, ballonfiguren maken of zelfs goochelen.

Volwassenen

Vaak wordt de workshop jongleren gebruikt als intermezzo tijdens een studiedag van een bedrijf. Het begrip jongleren kan dan als metafoor gebruikt worden om een brug te leggen naar het thema of onderwerp van die dag. Denk aan zaken als: doorbreken van barrieres, los durven laten, veranderingsbereidheid, etc. Voorafgaande aan de workshop geeft Huub zelf een korte show om te laten zien wat er zoal mogelijk is op dit gebied. Op deze manier wordt de workshop mooi ingepast en hebben de deelnemers een leerzame en vooral leuke onderbreking.

Naast de workshop jongleren behoort diabolo'en, ballonfiguren maken of goochelen ook bij de mogelijkheden. In groepen van ongeveer 20 man kan dan een activiteit gedaan worden. Vervolgens kan er gewisseld worden en desgewenst naar een kleine voorstelling toe worden gewerkt.

Kinderen

Na het zien van korte show is een workshop een uitgelezen moment om het nu eens zelf te proberen. Ze zijn dan extra gemotiveerd en vol energie om zelf te gaan oefenen. Onder begeleiding van docent Huub leren ze in stappen hoe ze kunnen jongleren, diabolo'en en ballonfiguren maken. Ook zal Huub een of meerdere van zijn goocheltrucs onthullen en aan de kinderen leren.

Ook is het mogelijk dat de kinderen een kleine voorstelling of truc instuderen en vervolgens aan elkaar laten zien. Zo kunnen ze even ervaren hoe het is om zelf artiest te zijn.